Rozhlasový cyklus "Po stopách s zločinu"

10.02.2016 23:16

40 dílný mluvený cyklus dokudramat o dobrodružství české kriminalistiky v období let 1918-1980.

Kasaři, padělání (bankovky, umělecká díla, rakousko-uherské přetisky, potravinové lístky), drogy (výroba, distribuce, prodej), nucená prostituce, pašování, loupeže, vraždy, znásilnění, finanční podvody, ale i internetové loupeže, tunelování... 

Základem každého pořadu je příběh (většinou kriminalistický případ) a průběh jeho vyšetřování (včetně popisu metody nebo vědeckého postupu).  Případy jsou vybírány s ohledem na diváckou atraktivitu, ale současně takové, které se zapsaly do historie kriminalistiky. Nemusí být nutně vyřešené. 

Dbáme na představení jednotlivých kriminalistických metod. Představíme vám galerii známých i méně známých zločinců a vyšetřovatelů. Každý příběh je zasazen do kontextu a atmosféry doby. Děj je částečně inscenován jako rozhlasová detektivka, částečně vyprávěn odborníkem. 

Připravují:
Bronislava Janečková (dokumentaristka)
Rudolf Čížek (policejní historik a publicista)
Mgr. Radek Galaš (vedoucí správy sbírek Muzea Policie ČR)
doc. JUDr. Martin Kloubek, Ph.D. (vyšetřovatel a odborník na odorologii)
Josef Lottes (vyšetřovatel, šéf pražské "mordparty", specialista na "odložené případy")
JUDr. Petr Švec (dokumentátor Muzea Policie ČR, dříve výjezdová vyšetřovací skupina Policie ČR)
Bc. Miloš Vaněček (specialista na drogovou kriminalitu a publicista v oblasti historie zejména k osobě Jiřího Vaňáska alias rady Vacátka) a další. 

Odkazy na jednotlivé díy seriálu získáte zde:hledani.rozhlas.cz/iRadio/?offset=0&porad%5B%5D=Historie+%C4%8Desk%C3%A9ho+zlo%C4%8Dinu&stanice%5B%5D=%C4%8CRo+Dvojka


Zpět

Vyhledávání

© 2015-2023 Všechna práva vyhrazena. Úprava stránek 7.3.2024

Vytvořeno službou Webnode